Eläinklinikka tassuaseman logo

09 4257 8300

Ajanvaraus ma-pe klo 9-20

 

Laaksotie 11, 02700 Kauniainen

katso sijaintimme

 

posti@tassuasema.fi

Eläinlääkäri Inka Falck kissan kanssa

INKA FALCK:

"Eläinlääkärin työ on minulle elämän­tapa ja sydämen asia. Lemmikkien ja heidän omistajiensa kohtaaminen yksilöinä on minulle tärkeää."

 

Eläinlääkäri Eeva Teräväinen ja koira

EEVA TERÄVÄINEN:

"Haluan olla potilailleni ennen kaikkea luotettava ja potilaan kokonaisuutena ottava omalääkäri – vähän niin kuin kunnanlääkärit olivat ennen vanhaan."

 

Eläinlääkäri Eeva Teräväinen ja koira

REETA KUKKOLA:

"Lemmikin hyvinvoinnista huolehtiminen ja potilaan hoitaminen omistajaa kuunnellen tekevät eläinlääkärin työstäni merkityksellistä."

 

TASSUASEMAN HENKILÖKUNTA

 

INKA FALCK, eläinlääkäri

Eläinlääkärin ammatti on ollut ajatuksenani jo nuoresta tytöstä asti. Oltuani vuoden vaihto-oppilaana Texasissa eläinlääkäriperheessä, tuntui ammatin valinta entistäkin selvemmältä. Ensin työskentelin hoitajana Etelä-Helsingin eläinlääkäriasemalla opiskelun ohella, muutama vuoden myös Eläinlääkäriasema Arkissa.

Valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi 1999, mutta olen toiminut eläinlääkärinä jo kandiajoista lähtien Eläinlääkäriasema Arkissa yhteensä yli 18 vuoden ajan. Arkissa perehdyin kanien, jyrsijöiden ja eksoottisten lemmikkien hoitoon. Aiemmin olen toiminut myös eläinlääkärinä Lauttasaaren eläinlääkäriasemalla sekä Lahden alueen pieneläinpäivystäjänä.

 

Omat lemmikit ja vapaa-aika

Kotona minulla on perheen lisäksi kaksi berninpaimenkoiraa sekä espanjanjalainen rescuekoira. Lisäksi minulla on viisi brittikissaa sekä akvaario. Aiemmin perheessämme on ollut myös kaneja ja rottia.

Berninpaimenkoira on ollut sydämeni rotu siitä asti, kun 13-vuotiaana sain ensimmäisen oman bernini. Vuosien varrella olen kasvattanut muutaman pentueen ja kotona on ollut aina vähintään yksi berni.

Toimin tällä hetkellä Sennenkoirien terveysrahastossa. Rahaston tarkoituksena on suomalaisten sveitsinpaimenkoirien terveyden ja pitkäikäisyyden edistäminen. Muita intohimojani ovat musiikki, erityisesti kitaransoitto, sekä juokseminen.

Kissojen ja koirien lisäksi hoidan mielelläni myös kaneja, jyrsijöitä, frettejä, siilejä ja muitakin eksottisia lemmikkejä.

 

 

EEVA TERÄVÄINEN, eläinlääkäri

Minulle on ollut alusta pitäen selvää, mikä minusta tulee isona. Nuoren tytön eläinrakkaus ja koira- ja hevosharrastus johtikin aikanaan luontevasti eläinlääkärin ammattiin, kun valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi 1992. Olen keskittynyt valmistumisestani lähtien pelkästään pieneläinpraktiikkaan – ensin muutaman vuoden Lohjan pieneläinklinikalla ja Kissaklinikka Felinassa ja sen jälkeen 18 vuotta Eläinlääkäriasema Arkissa. Kaikkien näiden antoisien vuosien jälkeen tuntuu hyvältä aloittaa potilaiden kanssa omalla klinikalla.

Jokainen potilas on omistajineen aina omanlaisensa kokonaisuus ja se on mielestäni tärkeä ottaa huomioon. Potilaan tutkimukset ja hoito pitää räätälöidä juuri kyseessä olevan yksilön parasta ajatellen ja omistajien toiveita kunnioittaen. Joustavuus on avainsana, koska yhtä ainoaa oikeaa kaikille sopivaa ongelman lähestymistapaa ei mielestäni ole.

 

Omat lemmikit ja vapaa-aika

Vuosien saatossa meillä on perheessä ollut kissoja, erirotuisia koiria, kilpikonnia, akvaariokaloja, kani, hamstereita sekä hevonen. Tätä nykyä perheeseeni kuuluu – aviomiehen ja kahden aikuisen tyttären lisäksi – kolme lancashire heeleriä. Vapaa-aikani kuluukin enimmäkseen koirien ja koiraharrastuksen parissa.

Kasvatan heelereitä pienimuotoisesti kennelnimellä Myheels ja pentuja syntyy meillä aina silloin tällöin. Paitsi oman kasvatustyön myös vuosien aktiivisen heeleryhdistystoiminnan myötä koirankasvattajan arki sekä koirien jalostukseen liittyvät asiat ovat tulleet minulle tutuiksi. Tassuasemalla toivonkin voivani auttaa ja palvella ”tavallisten” omistajien lisäksi myös eri rotujen kasvattajia.

 

 

REETA KUKKOLA, eläinlääkäri

Lapsuudesta lähtien olen viettänyt vapaa-aikani agilitykenttien sekä näyttelykehien reunoilla. Eläinlääkärin ammatti alkoi kiehtoa minua kaivatessani tuotantotalouden diplomi-insinööriopintojeni rinnalle käytännönläheisempää osaamista ja mahdollisuutta tehdä merkityksellistä työtä eläinten parissa.

Valmistuin Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta 2017 ja tämän jälkeen työskentelin Raumalla yksityisellä pieneläinklinikalla, kunnes aloitin työt Tassuasemalla vuonna 2018. Ennen valmistumista tein kunnaneläinlääkärin lomasijaisuuksia Savon mökkipaikkakunnilla, joissa pieneläinten rinnalla sain päivystysaikoina hoitaa myös muun muassa hevosia sekä maatilojen eläimiä.

 

Omat lemmikit ja vapaa-aika

Kotonani on aina ollut partacollieita ja tälläkin hetkellä kotoa löytyy partisnarttu Isla, jonka kanssa ei ole vapaa-ajan tekemisestä puutetta. Lisäksi harrastamme avomieheni kanssa aktiivisesti kestävyysurheilua ja lajeista erityisesti triathlon on kulkenut mukana jo pidemmän aikaa.

 

 

Lisäksi Tassuasemalla lemmikistäsi ja sinusta huolehtivat:

 

SIRPA, klinikkaeläinhoitaja

HANNA, klinikkaeläinhoitaja

LAURA, asiakaspalvelija

ANNA, hoitajaharjoittelija

KATJA, eläinlääketieteen opiskelija, hoitajasijainen

 

Eläinlääkäreillämme on sinulle aikaa – olivatpa huolesi suuria tai pieniä.

Eläinklinikka Tassuasema Oy

Laaksotie 11, 02700 Kauniainen

Avoinna arkisin klo 9-20

 

tel. +358 9 4257 8300

 

 

© Eläinklinikka Tassuasema Oy 2020